Bahan-Bahan :
1 mangkuk nasi 1 mangkuk kecil udang harimau yang telah dibuang kulit dan dibersihkan
4 ulas bawang putih
5 biji cili padi (kurangkan kalau taknak pedas)
2 ulas bawang merah (kecil)
sedikit sayur sawi/kangkung
3 sudu minyak untuk menumis
1 sudu besar sos tiram
1 biji telur
garam secukup rasa
sedikit perasa
Cara Memasak :
1. Bawang putih, bawang merah dan cili padi ditumbuk. 2. Panaskan minyak ke dalam kuali, tumiskan bahan-bahan yang ditumbuk dan sos tiram.
3. Bila naik bau, masukkan udang, telur dan sayur.
4. Bila sayur sudah layu, masukkan nasi, garam dan serbuk perasa.
5. Sedia untuk dihidangkan
jgn lupe cuba yer...penat aku wat nasi nie..akhirnya berjaya jgk...xsia2 mak aku ajar aku mcm mane msk nasi...member aku yg msk nasi grg tue..klu xde nasi,xble wat nasi grg doh..hahahaha...
jgn lupe cuba yer!!!!>
3 comments:
mcm x caye je anda memasak.. haha
anyah....kamu kena caya la....ingat i xleh wat ke??tgk kaki la...
kaki?? eee..byk bulu.. hahaha
Post a Comment